У азербайджанській столиці Баку завершилися перші Європейські ігри.

Українська збірна здобула 46 медалей, отримавши восьме місце у командному заліку. Українські спортсмени вибороли вісім золотих, 14 срібних і 24 бронзові нагороди.

Перемогу в командному заліку завоювала збірна Росії. На її рахунку - 164 медалі, в тому числі 79 - золотих.

Європейські ігри проводилися уперше. Рішення про це ухвалили у грудні 2012 року на 41-й асамблеї Європейських олімпійських комітетів у Римі. Азербайджан був єдиним претендентом на проведення Ігор.

Читайте також: Чергове "золото" України в Баку здобула дзюдоїстка Інна Черняк

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

В останній день Ігор - у неділю, 28 червня, розіграли дев'ять комплектів нагород. Україна здобула бронзу в командному турнірі з дзюдо.

Найбільше медалей українська збірна виборола у змаганнях із боротьби - одну золоту, чотири срібні та три бронзові нагороди.

Офіційна вартість проведення Європейських ігор - близько 1 млрд доларів, і багато критиків стверджують, що ці кошти можна було витратити із більшою користю.