Військовий 51-бригади Андрій Слюсарчук не спить 7 місяців. Чоловік повернувся із зони АТО у вересні минулого року із важкими травмами голови. З тих пір він не може заснути.

"Коли був на передовій у Мар'янівці, за 10 метрів від мене розірвалася міна. Мене накрило вибуховою хвилею і відкинуло за кілька метрів у кущі. Ймовірно, сильно стукнувся головою. З тих пір не можу спати. А коли медики ставлять крапельниці із сильним снодійним, мені сняться жахливі видіння" - розповідає Андрій.

Аби не нудьгувати ночами, боєць вигадав собі заняття: навчився вишивати бісером. Каже, що це відволікає від головного болю, який посилюється на ніч. Зараз у колекції Андрія 8 вишитих ікон. Рукоділлю його навчила дружина Людмила.

"Після травми боєць сильно кульгав і заїкався. Вишивання, яке замінило йому сон, трохи заспокоїло і його нерви. Зараз Андрій вимовляє фразу "москаляку на гиляку" без жодної запинки" - говорить волонтер Людмила Савіна. Вона збирає кошти на матеріали для вишивання Андрію. І просить усіх небайдужих допомогти бійцю. Картка в ПриватБанку 5168 7572 2981 2302 Слюсарчук Андрій Леонідович.