Вчора на засіданні печерського суду за справою Вікторії Заверухі, яку подозрюють у розстрілі правоохоронців в Києві 4 травня, після оголошення вироку підсудна знепритомніла. До залу суду викликали "Швидку".

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила активістка Євромайдану, журналист та правозахисниця Ірма Крат.

Журналістка також розповіла, що суд було проведено у терміновому порядку.

"У зв'язку із тим, що у міліції злякалися, що ми встигнемо внести заставу три мільйони шістсот тисяч гривень й за Заверуху, як за Дениса Поліщука було внесено заставу п'ять мільйонів гривень", - пояснює Крат.

Суд виніс Вікторії вирок - тримання під вартою ще чотири місяці без права внесення застави.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Спочатку менти думали, що це певний сценарій по падінню в самому залі суду, та коли навіть пів літри нашатирного спирту не допомогло - вони з усієї сили вдарили її головою об лавку і викликали "Швидку". Медики більше двох годин намагалися привести Вікторію до тями", - пише Ірма Крат.

Ввечері підсудну госпіталізували.

На місце події Крат викликала слідчо-оперативну групу аби зафіксувати письмову заяву про те, що суддя Волкова, взявши до уваги не правдиві покази свідків, довела підсудну до такого стану своїм неправомірним вироком.

Після багатьох відмов, слідча група все ж таки приїхала до Печерського суду і зафіксувала дану заяву. Копію заяви пані Крат обіцяє надіслати до Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Читайте також: Заверуха дала свідчення проти підривників Roshen - "Реванш"

Нагадаємо, що вбивство міліціонерів, у співучасті якого підозрюється Заверуха, сталося в ніч на 4 травня. Двоє міліціонерів загинули і троє потрапили до лікарні з пораненнями.