Сьогодні Служба безпеки України в районі Попасної Луганської області затримала інформаторку терористів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"34-річна жінка працювала на вільнонайманій посаді в одній з правоохоронних структур Попаснянського району. У лютому її завербував бойовик бандформування Дрьомова. Терористів "ЛНР" насамперед цікавила інформація про місця розташування та переміщення українських військ та інші відомості, які використовували для організації терактів та диверсій проти української влади", - йдеться в повідомленні.

Силовики затримали ще одну диверсантку в Рубіжному. Місцева мешканка публікувала пропагандистські матеріали в інтернеті, розповсюджувала заклики до проведення мітингів проти української влади, також керувала рахунками для переказу коштів на підтримку терористів.

Крім того свій аккаунт зловмисниця використовувала для збору інформації про розташування та пересування українських військ в районі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного.

Стосовно них порушили кримінальну справу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Матеріал по темі: СБУ попередила замах на голову Миколаївської ОДА (відео)

Також сьогодні у Міловському районі Луганської області співробітники СБУ розкрили низку терактів та затримали групу осіб, які підривали автівки правоохоронців та військовослужбовців.

"У квітні зловмисники підірвали автомобіль українського прикордонника, військовослужбовець отримав осколкові поранення і контузію", - йдеться у повідомленні.

Силовики встановили, що зброю диверсанти отримали в Росії, де знаходяться їх куратори для дестабілізації ситуації в регіоні.

Сьогодні речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що СБУ затримала трьох поплічників бойовиків. Двоє з них – мешканці Великої Новосілки Донецької області, які отримали прізвиська "Брат Нельсон" і "Старий Грек". Їх завербував терорист "ДНР" на прізвисько "Сміт".

Нагадаємо що вчора СБУ затримала мешканця Макіївки, який виявився членом "Слов'янської бригади" ДНР.