У понеділок в Пекіні на урочистій церемонії в Будинку народних зібрань 57 держав підписали акт про створення Азіатського банку інфраструктурних інвестицій. Акт про створення АБІІ підписаний учасниками нової міжнародної фінансової організації, у тому числі Індією, Росією і Німеччиною.

Про це повідомляє видання DW.de.

Статутний капітал АБІІ становить 100 млрд доларів.

Найбільша частка в новому банку (20,06 відсотків) належить Китаю. Це дає йому право вето. Частка Росії становить 5,9, та ФРН - 4,1 відсотка та Індії - 7,5 відсотків.

Німеччина внесе в статутний капітал АБІІ 900 млн доларів і надасть кредитні гарантії на період з 2016 по 2019 роки на суму в 3,6 млрд доларів. Вона є четвертим за величиною інвестором АБІІ і найважливішою державою-учасницею, що знаходиться за межами азіатського регіону.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Читайте також: Паніка в Греції: банки закривають і чекають дефолт

США і Японія відмовилися від участі в АБІІ.

Банк покликаний скласти конкуренцію Світовому банку і Азіатському банку розвитку (АБР). Але країни-учасники повідомляють, що АБІІ створюється, в першу чергу, на додаток до вже існуючих фінансових організацій, щоб забезпечити зростаючі потреби у сфері фінансування інфраструктурних проектів в Азії.

Головою АБІІ планують призначити колишнього міністра фінансів КНР Цзінь Ліцюнь.

Новий банк почне роботу в кінці 2015 - початку 2016 року.