Прихильники буддійського божества Дордже Шугден з англійського міста Олдершота протестували вчора, 29 червня, проти візиту духовного лідера буддистів Тибету Далай-лами до Великої Британії.

Про це повідомляє Корреспондент.

"Вони зустріли появу далай-лами на відкритті першого у Великобританії буддійського культурного центру вигуками "Досить брехати!", -йдеться в повідомленні.

Читайте також: Далай-Лама виступив на англійському рок-фестивалі

Протестувальники звинуватили духовну особу в релігійному переслідуванні. Прихильники Далай-лами завадили демонстрації опонентів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У ході візиту, Далай-лама відвідав музичний фестиваль Гластонбері, а також виступив на військовій базі перед британськими солдатами непальського походження - гуркхами - з "посланням любові", яке "незалежне від різних філософських поглядів".

Нагадаємо, шанувальники божества Дордже Шугден так само, як і Далай-лама є буддистами.

Проте вони звинувачують духовного лідера тибетців в обмеженні свободи віросповідання, оскільки той заборонив поклоніння їхньому божеству.

Конфлікт між сторонами триває вже протягом багатьох років.

Незабаром, а саме шостого липня, Далай-лама відзначатиме восьмидесятий день народження, і щоб зробити йому приємне, глядачі заспівали пісню "Happy Birthday To You".