Мережа українських турагентств "Гарячі тури" не виконала фінансові зобов'язання перед п'ятьма тисячами клієнтів. Але на сайті компанії досі немає офіційного оголошення.

Про це повідомив директор Центру туристичної інформації Володимир Царука.

Царука розповів, що серед клієнтів немає тих, хто вже вилетів за кордон - є ті, хто вніс передоплату за тур, але вже нікуди не полетить. Він стверджує, що чутки про швидкий провал "Гарячих турів" на туристичному ринку з'явилися давно.

"У них борги на 1 млн грн, які тепер незрозуміло хто буде виплачувати. Всі гроші вони навряд чи повернуть. Можливо, якусь частину покриє страховка", - вважає директор центру турінформації.

Киянка Ганна Д. спільно з колегою придбала путівку в "Гарячих турах" в Бодрум ще 19 червня за 22 тис. 700 грн.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Ми повинні були вилітати 30 червня вранці. Напередодні мамі зателефонувала подруга, у якої відмінили політ. Ми вирішили перевірити, чи все в порядку. Виявилося, що не все. Приїхавши в офіс, ми побачили, що постраждалі туристи викликали міліцію та УБЕЗ, в офісі - обшук. Ми теж написали заяву".

Юрист однієї з постраждалих фірм Дмитро Матвейчук каже, що загальний збиток для туроператорів може скласти близько 25 млн грн, але можливо і більше.

"Виходячи з практики, гроші отримають тільки ті, хто першими подадуть до суду" - повідомляє Матвейчук.

Читайте також: Футбол по-багатому: верхівка "Ощадбанку" злітала на матч за 1 мільйон гривень

Однак є можливість для "Гарячих турів" все ж залишитися на ринку. Агентську мережу може викупити компанія онлайн-продажів квитків Tickets.ua.

"Ми готові розглянути можливість докапіталізувати "Гарячі тури" для виконання поточних заявок і збереження роботи мережі", - сказав голова компанії Сергій Кравець.

Заступник директора мережі турагентств "Гарячі тури" Владислав Безверхній також повідомляв, що вони шукають інвестрів. Від імені турагенції він обіцяє компенсувати втрати, як тільки це стане можливим.