У разі шокової девальвації гривні темпами 2014 року, долар виросте з 27,5 грн в 2016-му до 45,9 грн у 2017-му році.

Про це пише Finbalance з посиланням на аналітиків МВФ.

Повідомляється, що навіть після успішного завершення реструктуризації держборгу, зберігається значна невизначеність. При цьому вона буде зберігатися і в разі повного виконання програми співпраці з МВФ, особливо в разі різкого погіршення стану зовнішнього середовища.

Аналітики МВФ стверджують, що очікуване скорочення держборгу України залишається вразливим до ризику зниження темпів зростання економіки і продовження падіння курсу нацвалюти.

"У разі теоретичної шокової девальвації гривні темпами 2014 року, долар виросте з 27,5 грн в 2016-му до до 45,9 грн у 2017-му році. Банки знову отримають збитки, і владі доведеться їх підтримувати за рахунок бюджету", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Через це держборг у 2017 році зросте до позначки 116% ВВП і більше 160% ВВП - у 2018 році.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", на цьому тижні гривня зміцнилася, однак подальше зниження курсу гривні не вигідно експортерам.