Дніпропетровське конструкторське бюро "Південне" хоче виступити партнером в ініційованому урядом США проекті зі створення ракетних двигунів на заміну використовуваним на американських ракетах-носіях російським РД-180.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Поглиблені цільові дослідження ринку США показали, що доцільним є створення нового потужного двигуна тягою 250 тонн і зв'язки цих двигунів тягою 500 тонн і вище", - розповів генеральний конструктор та гендиректор бюро Олександр Дегтярьов.

Читайте також: США розмістять 250 танків та гаубиць в країнах Балтії

За його словами, протягом останніх п'яти років "Південне" розробляє перспективне сімейство рідинних ракетних двигунів перших ступенів ракетоносіїв, які могли б ефективно використовуватися на американському ринку.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Сьогодні КБП веде переговори з низкою потенційних замовників та інвесторів із США, зацікавлених у реалізації даної ініціативи. За нашими оцінками, такий двигун може бути створений і випробуваний вже до 2019 року", - повідомив він.

Американські космічні компанії намагаються піти від використання російського РД-180 на американських носіях. На даний момент уряд США виділяє великі суми на пошук альтернативних рухових установок.

"Конструкторське бюро зацікавлене у створенні двигунів перших ступенів не лише в частині виходу на міжнародний ринок, але також і для забезпечення самодостатності власних ракет-носіїв, зокрема РН сімейства "Маяк", - розповів гендиректор.

Нагадаємо, у червні ВПС США оголосили конкурс з розробки двигунів замість російських РД-180, обсяг потенційних контрактів оцінюється в $ 160 млн.

До 2030 року США можуть витратити на запуск військових і розвідувальних супутників близько $ 70 млрд.