Сьогодні набули чинності санкції США проти п'яти російських нафтових кампаній. Про це повідомляє Gazeta.ua

Управління з контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США до списку санкцій вперше включили "Газпром", "Лукойл", "Транснєфть", "Газпром нафта" і "Сургутнєфтєгаз".

США вводить секторальні обмежувальні заходи, які забороняють поставки російським нафтогазовим компаніям товарів і технологій, що використовуються для освоєння родовищ вуглеводнів на глибоководних ділянках і арктичному шельфі, а також в сланцевих пластах.

Читайте також: У Росії випустили туалетний папір з текстом західних санкцій

Нагадаємо, що санкції вводять як проти провідний російських кампаній, так і проти конкретний особистостей. ЄС, США і Канада почали вводити санкції проти РФ навесні 2014 року в зв'язку з анексією Криму та конфліктом на Донбасі. Секторальні обмеження проти Росії Євросоюз продовжив 22 червня 2015.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відомо, що 29 червня уряд Канади розширив список санкцій проти Росії, включивши в нього трьох російських громадян і 14 юридичних осіб, у тому числі ВАТ "Газпром".

Під санкцій потрапив ідеолог "русского мира" Олександр Дугін, а також Павло Канищев та Андрій КоваленкоКанада також запровадила санкції проти нафтових кампаній - "Газпром", "Газпром нафта", "Сургутнєфтєгаз" і "Транснєфть", низки інших компаній, включаючи "Оборонпром", Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) і "Станкоінструмент", а також байкерського клубу "Нічні вовки".