Московські куратори терористів Донбасу готують замінити лідерам бойовиків Олександру Захарченку та Ігорю Плотницькому. Це буде відповіддю на те, що Верховна Рада прийме закон про проведення виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. Про це заявив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Експерт зазначає, що Кремль змінить лідерів терористів напередодні виборів, тому що українське суспільство до них вороже ставиться. На відміну від Захарченка та Плотницького, нові лідери терористів ще не встигнуть викликати до себе агресію.

"Ці дві фігури викликають дуже великий негатив у українського суспільства. Тому щоб м'яко проводити кремлівський сценарій, тобто залишати ці території під своїм контролем, але повісити їх в плані забезпечення на шию Києва, необхідно якомога менше подразників. Тому я впевнений, що їх будуть зміщувати, а на їх місце в результаті "виборів" будуть заводитися інші люди", - заявив він в коментарі на ресурсі Обозреватель.

"Знай.ua" повідомляв, що в російські спецслужби повернули на Донбас екс-ватажка батальйону "Восток" Олександра Ходаковського для створення конкуренції Олександру Захарченку.