Вчені розповіли, як щоденні звички здатні знизити інтелект людини.

Насичений жир

Продукти з високим вмістом жирів і цукру завдають значної шкоди когнітивній гнучкості. Це з'ясувалося у ході дослідження на мишах, яких місяць годували такими продуктами. Після чого у тварин почала страждати розумова і фізична активність.

Одночасне використання гаджетів

Нейрофізіологи виявили, що люди, які використовують кілька пристроїв одночасно, мають більш низьку щільність сірої речовини в області мозку, яка пов'язана із когнітивним і емоційним контролем.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пошукові системи

Раніше щоб дізнатися інформацію, потрібно було сходити в бібліотеку. Пошуки потрібної книги були відмінним тренуванням мозкової активності. А зараз досить написати запит у пошукову систему, і відповідь з'явиться за секунду.

Цукор

Люди з високим рівнем цукру в крові, мають більше проблем із пам'яттю. Саме тому не рекомендується зловживати цим продуктом, але можна шукати натуральні замінники - мед, сухофрукти, стевія і т.д.

Неправильна оцінка своїх знань

Психологи виявили: чим більше людей думають, що вони знають про тему все, тим більше шансів, що вони прийматимуть повністю вигадані факти за справжні.

Поганий сон

Ще одна причина знизити інтелект - не висипатися! Після безсонної ночі увага і посидючість погіршуються. Пам'ятайте, здоровий сон - 7-8 годин!

Фізичне виснаження

Втома мозку провокує психічний і фізичний стрес. До того ж, вчені відносять дієти до фізичного стресу, повідомляє 4mama.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, що не можна їсти при застуді.