Суддю Господарчого суду Одеської області Павла Меденцева дозволили арештувати. Його спіймали на хабарі ще 1 квітня 2014 року. Та наприкінці того ж місяця хабарник втік. Генеральна прокуратура за часів Яреми більше ніж за рік про зняття недоторканості та арешт судді так і не попросила.

За арешт судді проголосували 260 депутатів. Проте, народних обранців обурила повільність реакції Генеральної прокуратури та дії Верховного суду, який захищає суддів-хабарників.

"Ми з помпою надавали дозвіл на арешт суддів Кіцюка, Вовка і Царевич. Усі ці люди ходять навіть без браслетів. Ми можемо скільки завгодно надавати дозволи на арешт, але зняття недоторканості не внесли навіть у проект нової конституції!", - сказав Сергій Власенко з "Батьківщини".

Читайте також: Рада дозволила заарештувати трьох суддів

Нардеп Ігор Мосійчук з "Радикальної партії" запропонував зняти недоторканість з усіх суддів одразу, аби уникнути "суду Лінча".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Незабаром ми лише і будемо займатися тим, щоб знімати недоторканість с суддів-негідників. Може вже час поставити питання руба і цілком позбавити всіх суддів недоторканості? Якщо ми цього не зробимо, ліхтарі на Хрещатику будуть прикрашені людьми в чорних мантіях", - сказав депутат.

Незважаючи на незадоволеність роботи прокурорів, депутати підтримали зняття недоторканості і арешт Меденцева.

Усі голосування по суддях в повному складі проігнорували депутати від Опозицийного блоку та фракції "Воля народу".