На минулому тижні в новому арт-просторі Port вісім українських художників розписали привезені із зони АТО ящики з-під боєприпасів. Про це повідомляє Платформа.

Їх планують продати на благодійному аукціоні, а виручені гроші віддадуть дітям та іншим постраждалим після обстрілу в Мар'їнці.

У проекті взяли участь вісім українських художників - Ксенія Гнилицька, Євген Самборський, Мирослав Вайда, Назар Білик, Матвій Вайсберг, Маша Куликівська, Алевтина Кахідзе, Андрій Блудов.

"За останній рік такий ящик став невід'ємною частиною побуту в місцях, звідки він був привезений. Ми надали йому вигляду скрині, характерного для української культури, щоб посилити факт, що він примусово став невід'ємною частиною сьогоднішнього українського побуту", - розповів автор "Скрині" Євген Самборський.

Матеріал по темі: Дружини і сестри бійців АТО знялися в шикарних кожухах (фото)

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами організаторів, українські художники відразу відреагували на ідею, оскільки всім їм близька тема допомоги людям, які постраждали в результаті війни. При цьому деяких художників тема стосується безпосередньо: наприклад, мати Алевтини Кахідзе досі живе в Донецькій області.

Нагадаємо, що в Луцьку на фестивалі їжі влаштували благодійний аукціон для громадських діячів і політиків, а виручені гроші передали біженцям із зони АТО