Часто буває так, що батьки при перших симптомах хвороби дитини кидаються її лікувати усіма відомими їм способами. В результаті часто припускаються грубих помилок.

Про найпоширеніші помилки, які допускають батьки при лікуванні дітей, пише Ivona

1. Не дають температурі піднятися

Незважаючи на постійні рекомендації лікарів не збивати температуру дитини до 38,5 °, багато батьків поспішають збити температуру, коли показник ще не дійшов навіть до позначки 38 °.

Однак необхідно дати організму можливість самому побороти інфекцію.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як діяти: якщо у дитини підвищується температура, їй потрібно давати багато рідини у вигляді теплого чаю або компоту. Мед, малина, лимон, липовий цвіт - все це прекрасні природні жарознижуючі засоби, які м'яко впливають на організм.

2. Кращі жарознижувальні - малина і мед

Все це добре, але в міру. Багато батьків при перших ознаках застуди починають активно пропонувати дитині чаї з малиною і медом. Часто їх кількість перевищує допустимі норми, що негативно позначається на роботі нирок.

Для зниження температури педіатри рекомендують давати дитині теплий чай, компот або звичайну, ледь теплу воду, але в помірних кількостях. Особливо ефективно давати дитині пити в режимі крапельниці: 1-2 чайні ложки кожні 5-10 хвилин.

3. При застуді дитину необхідно тепло одягти

Застудженій дитині, звичайно, потрібне тепло: надіти шкарпетки, прикрити горло. Але немає ніякої необхідності вкутувати її вдома. Якщо у дитини жар, це тільки погіршить стан.

Як треба: коли піднімається температура, дитину лихоманить, вона сама хоче вкритися. Так і має бути. Але коли температура досягає піку, малюкові стає жарко. Краще роздягнути його до нижньої білизни і робити обтирання. За рахунок випаровування вологи температура тіла буде знижуватися.

Читайте також: Материнське молоко впливає на інтелект дитини

4. Одразу приймати антибіотики

Багато батьків вважають за краще лікувати застуду антибіотиками. Ще гірше, коли мами і бабусі настільки впевнені в своїх знаннях, що самі прописують дитині антибактеріальний препарат.

Як правильно: єдино вірний метод - звернутися до лікаря і дотримуватися його рекомендацій.

5. Не має часу довго хворіти

Деякі батьки не дають дитині спокійно вихворітися, бо на носі шкільні контрольні і не можна пропускати заняття. Три дня відлежався, температура спала - і вперед за знаннями. Часто батьки не звертають уваги на те, що дитина ще повністю не зміцніла, у неї досі кашель або нежить.

Як правильно: дайте дитині не просто відлежатися, а вилікуватися. Нехай вона удома проп'є всі належні ліки, пройде курс полоскань та інгаляцій. Зрештою, здоров'я дитини важливіше за відмінні оцінки.

Як повідомляв сайт Знай.ua, вчені визнали чіпси найшкідливішим продуктом для дітей.