Сьогодні СБУ затримала шпигуна ФСБ в селищі Березове Волноваського району Донецької області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Громадянин Росії прибув в Новоазовський район в жовтні минулого.

"Під приводом супроводу "гуманітарної" допомоги (оптика для зброї та засоби маскування) він налагодив стосунки з терористами" ДНР "і отримував від них інформацію про місця дислокації Збройних сил України, її склад і озброєння, громадян РФ, які беруть участь у конфлікті на стороні Україна", - йдеться в повідомленні.

Диверсант доповідав також про стан соціально-політичної ситуації територій Донбасу, які знаходяться під контролем України.

Співробітник ФСБ отримував від російських кураторів близько 100 тисяч рублів гонорару і 60 тисяч рублів на поїздки на схід України.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Шпигун зізнався, що був завербований спецслужбою ще в 2008 році. Працюючи директором Центру інформаційних технологій Санкт-Петербурзького державного аграрного університету, він інформував куратора про екстремістські прояви у студентів-іноземців", - повідомляють силовики.

Росіянин влаштувався на посаду радника до самопроголошеного мера Дебальцевого по позивному "Грек". На цій посаді він фіксував розкрадання гуманітарної допомоги Росії жителям Донбасу.

Матеріал по темі: СБУ затримала двох терористок "ЛНР" і "Старого грека"

Під час затримання у шпигуна вилучили пістолет ПМ з патронами. Міліція відкрила кримінальну справу за даним фактом.

Нагадаємо, що в неділю СБУ затримала в Луганській області двох жінок, які через соціальні мережі розповсюджували сепаратистські матеріали і займалися збором коштів на незаконних "ЛНР" і "ДНР". Також силовики розсекретили цілу диверсійну групу, до якої входили терорист "Старий Грек".