Захід та Росія мали спільні домовленості щодо Криму, однак російський президент Володимир Путін порушив договір, за що тепер буде покараний.

Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович і зауважив, що Росія напала на Донбас через те, що образилась на Захід.

"Крим — це змова Заходу з Путіним. У Путіна була своя логіка, у Заходу - своя. За спиною України вони вирішили зробити так: Захід хотів, щоб росіяни домовилися з нами, спочатку ввели якусь мілітаризовану зону, а потім - подвійне управління. Де-юре Крим залишився б в Україні, але вже під подвійним підпорядкуванням, а де-факто був би вже під Росією", - повідомив Арестович.

За словами військового експерта, Путін вирішив вчинити інакше: він не визнав уряд, який прийшов після Януковича, і сценарій був поламаний. Захід негайно ввів санкції за Крим, а Путін образився і вирішив захопити Донбас.

"І він наробив з тих пір таку кількість дурниць - з Донбасом і Сирією, - що питання про те, щоб покарати Путіна, віднявши у нього Крим, знову став актуальним. Хоча спочатку його збиралися віддати. Тому дурниці Путіна дозволяють нам говорити в історичній перспективі про повернення Криму. Але це питання дуже віддалене. Спочатку вирішується проблема з Донбасом, а вже потім проблема з Кримом", - резюмував арестович для видання "Апостроф".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що терористи Донбасу набили Путіну оскому.