Близько 1200 арештантів змогли втекти з в'язниці в центрі Ємену в ході зіткнень, що сталися вчора.

Представники сил безпеки повідомили, що серед них ув'язнені, яких підозрюють у зв'язках з терористичним угрупуванням "Аль-Каїда".

"Групи прихильників "Аль-Каїди" сьогодні атакували центральну в'язницю міста Таїз і більше 1200 небезпечних ув'язнених втекли", - розповів один із співробітників служби безпеки у вівторок.

Перед втечею в місті Таїз поблизу в'язниці йшли бої.

Нагадаємо, що подібний інцедент стався у квітні. Учасники "Аль-Каїди" атакували в'язницю в місті Ель-Мукалла і звільнили 300 ув'язнених, у тому числі лідера злочинного угруповання Халіда Батарфі, який сидів вже чотири роки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Екстремісти підірвали готель, де оплакували жертв минулого теракту

Збройний конфлікт у Ємені триває вже майже рік. Повстанці-хусити з шиїтського руху "Ансар Алла" і лояльна екс-президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії виступає проти війська вигнаного ними президента Абд Раббо Мансура Хаді.

Радикали "Аль-Каїди на Аравійському півострові" теж беруть участь у конфлікті і ведуть бої на півдні країни.