Станом на 1 липня транспортування газу із Росії не відбувається. Про це повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський.

Нагадаємо, що у вівторок у Відні відбулися тристоронні газові переговори у форматі Україна-Росія-Європейський Союз.

В результаті, зустріч провалилася і сторони не підписали контракт щодо постачання газу в Україну.

Читайте також: Україні бракує мільярда доларів на газ

Відзначимо, в Росії раніше заявили, що нададуть Україні 40 доларів знижки на газ замість ста. Крім того, в РФ зазначили, що не мають наміру обговорювати умови знижки. У свою чергу, українська сторона не погодилась з наданою ціною.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зокрема, Україна призупинила імпорт природного газу через Угорщину. Про це свідчать дані оператора газотранспортної системи Угорщини FGSZ Ltd.

"Станом на сьогоднішній ранок до Укртрансгазу надійшла заявка на імпорт 13,6 млн куб. м природного газу зі Словаччини. За іншими напрямками надходження газу для потреб українських споживачів не здійснюється", - повідомив Білявський.