Чеська поліція 30 червня затримала 20-річного громадянина Росії. Його підозрюють у нападі на будинок, де живе міністр оборони Чеської Республіки Мартін Стропніцкі.

Про це повідомляє видання Aktualne.cz.

Затримання, за інформацією чеської поліції, обумовлене тим, що підозрюваного "було майже неможливо застати на місці проживання". Також правоохоронці враховували те, що дана особа "могла б утекти з республіки", адже громадянин Росії тимчасово перебував в країні.

Міністерство оборони Чехії також підтвердило інформацію про затримання підозрюваного.

Російський громадянин, за повідомленням чеських ЗМІ, 7 червня близько 4 години кинув в будинок міністра чотири пляшки з горючою сумішшю. Вогонь вдалося швидко загасити. Під час нападу в будинку перебувала лише родина міністра Стропніцкого. Його в той час не було в резиденції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Двоє росіян у Латвії проникли на базу НАТО

Перед нападом росіянин надсилав міністру електронною поштою листи. В них він погрожував Мартіну Стропніцкі за критичні погляди щодо Росії. Очільник Міноборони Чехії вважає, що напад на його будинок пов'язаний з його поглядами та роботою в міністерстві.

Наразі триває розслідування по даній справі. Затриманий росіянин відкидає всі звинувачення. Якщо підозри підтвердяться, йому загрожує до восьми років позбавлення волі.