Після тривалих звинувачень у важких умовах праці і низькій зарплатні, компанія нарешті допустила журналістів побачити на власні очі, як відбувається виробництво найпопулярніших гаджетів та в яких умовах працюють спеціалісти на величезному заводі. До цього усі деталі виробництва на заводі трималися в цілковитій таємниці.
Перед початком роботи сотні робітників вишиковуються для ранкової переклички. Для цього контролер, проходячи повз робочих, сканує їх бейджики за допомогою спеціального пристрою iPad. Така система перевірки присутності дозволила економити час та запобігати понаднормовій роботі, у чому довгі роки звинувачували компанію. Опісля комплектувальники вишиковуються в чергу, проходять через турнікети безпеки і йдуть на комплектуючу лінію. Усіх співробітників обов'язково перевіряють металошукачами на предмет виявлення будь-яких спроб зайнятися промисловим шпіонажем. Після чого усі робітники підіймаються сходами, які завішані спеціальними сітками для того, що запобігти нещасним випадкам чи спробі самогубства.

Як зазначив глава заводу Джон Шеу, нова система для контролю виробництва дозволяє відстежувати, чи не працюють робочі занадто багато. Система забезпечує більш високий рівень прозорості доходів. За допомогою сенсорних терміналів кожен працівник може перевірити, скільки він заробив, скільки годин працював, щомісячні доходи і розтрати.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що Китайцям продали збитковий бренд Nokia за $350 млн