Поліція і екстрені служби Лондона взяли участь у масштабних антитерористичних навчаннях. Вони проходили у вівторок у британській столиці.

Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, перевірили реакцію близько тисячі офіцерів на потенційний напад бойовиків на Лондон.

За сценарієм, троє терористів з пострілами вдираються на станцію метро і беруть заручників. Навчання проводять на старій не працюючій станції, щоб не заважати містянам. Організували тренування міністерство транспорту, охорони здоров'я, муніципалітет та міністерство оборони. Навчання проходитимуть впродовж двох днів.

"Ми відпрацьовуємо наш план дій на випадок терористичної атаки зі стріляниною. Хочемо упевнитися, що ми готові до всього, який би інцидент не трапився, зможемо оперативно надати допомогу", - повідомив керівник служби невідкладної допомоги Джейсон Кілленс.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Навчання запланували після терактів у Парижі в січні, коли від рук терористів загинуло 17 людей, а після розстрілів в Тунісі потреба в них зросла ще більше.

Читайте також: Британські інструктори почали тренувати українську армію

Речниця лондонської поліції Максін де Брюннер зазначила, що світ міняється, а з ним і методи терористичних нападів. Поліція, за її словами, адаптує процедури та протоколи дій.

За тиждень у Великій Британії вшановуватимуть жертв серії терактів 10 років тому. Тоді загинули 52 людини.