Адміністрація соціальної мережі Facebook заблокувала на тиждень аккаунт російського письменника Едуарда Багірова. У своїх повідомленнях автор використовував вираз "нещасні хохли".

Про це йдеться у відповіді Facebook на прохання Федеральної служби Росії з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій роз'яснити ситуацію із блокуванням.

Як пояснюють у повідомленні, слово "хохли" прирівнюється до використання такого слова як "ніггер". В свою чергу. це порушує права спільноти. Акаунт заблокували згідно з правилами соцмережі.

Читайте також: "Втеча Сергія Клюєва була вигідна усім" - правозахисник

Нагадаємо, що 29 червня у своєму пості Багіров висловився щодо санкцій проти Росії. Він стверджував, що головна відмінність між українцями і росіянами полягає в тому, що в Росії генерал Власов вважається зрадником. В той же час лідери Організації українських націоналістів Степан Бандера і Роман Шухевич в Україні - "національні герої". Цим самим письменник порівняв росіян і "нещасних хохлів".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також Багіров пояснив, що для нього це слово негативної інтонації не несе.

"Це братнє звернення. Коли мої друзі хохли називають мене кацапом або москалем, мені і в голову не прийде зчитувати в цьому негативну інтонацію. Тим більше, як не крути, хохли - наші брати", - додав російський письменник.