"З грошима є дві проблеми. Або їх надто мало, або їх нікуди дівати. Ось коли дівати нікуди - їх потрібно кудись вкладати", - Олександр Сорока.

Олександр Сорока - засновник Інвестиційної Платформи для учасників венчурного ринку Startup.Network, член Правління Української Асоціації Венчурного Бізнесу UVCA. У нього є гроші і він готовий інвестувати в цікаві ідеї. Завдяки проекту "Україна шукає стартапи" підприємці можуть показати себе і свої розробки, а інвестори - оцінити і вибрати найперспективніші з них. На старті конкурсу було зареєстровано 360 стартапів. У фіналі залишилися всього лише 17, і тільки двоє з них отримали необхідні інвестиції. Решті ж дісталася надія, що потрібна людина зацікавиться ними поза рамками конкурсу.

Портал "Знай.юа" підготував ТОП українських стартапів, якими українці зібралися підкоряти світовий ринок бізнесу.

Udonors

Це автоматизована система, яка допомагає знайти донора крові за лічені дні, а іноді - годинник. Розумні фільтри допомагають реципієнту відібрати донорів з потрібною групою крові, резус-фактором, місцем проживання.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Базу учасників проекту поповнюють власноруч, відшукуючи через YouScan оголошення в соціальних мережах та контакти тих, хто відгукнувся на прохання про допомогу. Повідомлення потенційним донорам також надсилають вручну. Всього в проекті зареєстровано близько 4,5 тис. донорів, і кожен день ця цифра зростає на 10-20 осіб.

Саме проект Udonors переміг в конкурсі "Україна шукає стартапи", а раніше отримав перемогу в конкурсі Startup Weekend: Social Innovation, який проходив в Стокгольмі весною цього року.

Contrrust

Модифікатор іржі Contrrust - унікальна розробка, призначена для перетворення іржі в полімерні хелатні комплекси заліза на будь-яких поверхнях. Цей препарат знешкоджує агресивні домішки і стабілізує стан іржі.

Цінність в тому, що засіб можна використовувати в промислових цілях на державному рівні, що дозволить зберегти частину бюджету, виділену на збереження металоконструкцій на будь-яких підприємствах.

UniExo

Антон Головаченко розробив екзоскелет, що б допомогти людям з обмеженими фізичними можливостями, або для реабілітації опорно-рухової системи після травм. Екзосістема запам'ятовує і відтворює людські руху. На відміну від існуючих аналогів, даний прилад легший, простіший і дешевший.

Розробнику всього лише 21 рік. Антон почав робити екзоскелет для своєї бабусі, власне вона і стала першим користувачем. Але ця розробка стане в нагоді багатьом нужденним людям.

СупКультура

Ідея стартапу - незвичайна подача гарячого крем-супу - "фішка" в їстівному хлібному стакані, який випікається прямо на поінті. Після гарячої страви можна закусити здобним "посудом".

"Це ситно і зручно, - кажуть розробники, - можна їсти на ходу і сміття не залишається".

VRGateway

Ідея для наступного стартапу виникла під впливом індустрії розваг, яка зараз активно розвивається.

Це база платформ для створення програм віртуальної реальності. На базі можна розробляти ігри, квести або інші додатки для VR приладів.

Arina Software

Платформа програмного забезпечення, яка перекладає людську мову на вихідний код, тобто на мову програмування. Дана програма дозволяє набагато швидше і простіше створювати додатки і проводити деплоймент їх на сервері. Простіше кажучи - корисна річ в IT-сфері, що спрощує життя програмісту і виводить створення програм на новий рівень.

Braille Pad

Шрифт Брайля - один із способів отримання інформації для людей з обмеженими можливостями зору. Проблема в тому, що незряча людина просто забуває цю "мову" через її малу поширеність у повсякденному житті. Braille Pad - це планшет для сліпих на основі шрифту Брайля.

З його допомогою можна отримати доступ до Інтернету і будь-яку необхідну для людини інформацію. Для незрячих тепер з'явиться сенс в соціальних мережах, також вони зможуть самостійно читати книги і контактувати з віртуальним світом без сторонньої допомоги. Аналогів такого тачпаду в світі немає.

Українські в'ялені помідори

"Чумак" не додумався до цього, а Андрій Держипільський уже запатентував свою ідею виготовлення і продажу вітчизняних в'ялених помідорів.Ця смачна приправа широко використовується в кулінарії, цінується гурманами і просто корисна. Імпортний аналог рідко зустрічається в Україні і продається за ціною делікатесу. Хоч експерти і не віддали перемогу Андрію, вони вважають, що у маленького сімейного підприємства є амбіції вийти на світовий ринок.

IdeasChecker

Хлопці-розробники сіли і вирішили: "потрібен стартап". До них приходили різні ідеї, але копаючи інтернет і перевіряючи їх на унікальність хлопці зіткнулися з проблемою, що все, що їм приходить в голову - вже придумано іншими людьми. І пошук підійшов до логічного завершення сам собою - вони розробили додаток, який за допомогою месенжера і Facebook буде перевіряти будь-яку ідею на унікальність і допомагати шукати зацікавлених в ній людей.

Virtual Building

Така розробка буде корисна архітекторам, дизайнерам і ріелторам. Програма для VR, яка проектує віртуальні приміщення. Це може бути що завгодно - квартира, виставлена ​​на продаж, офіс або будь-яке інше. Virtual Building економить час, дозволяючи проводити огляд житла прямо з офісу ріелтора, або допоможе дизайнеру точніше прикинути проект, завдяки віртуальному макету використовуваного простору. Основна користь в тому, що у забудовників збільшуються продажі.

Moow.life

Актуальне питання "Як провести вечір?" підштовхнуло розробників на створення ще одного додатку, який показує якут сьогодні розвагу може запропонувати місто. Автори не боятися існуючих аналогів, тому, що зробили свій сервер більш досконалим і зручним.

У користувача є інформація щодо знижок в ресторанах, афіш, кіно і різних івентів. Також можна зберігати маршрути і улюблені місця, а програма буде шукати нові заходи, підлаштовуючись під смаки споживача.

PVZ

Це незвичайна служба доставки, яка передає посилки в'язням. Місія компанії - спростити процедуру передачі, яку пройти в рамках українського законодавства - все одно, що 9 кіл пекла. Оформити доставку можна онлайн, або за телефоном. Сервісом може користуватися як сам в'язень самостійно, так і його родичі.

Phobos

Для любителів екстріму і людей, які люблять тримати себе в тонусі. Phobos - це квест-тренінг, який дозволить виявити потенціал учасника в екстремальних умовах. Квести проводяться на природі і їх програма розробляється на основі результатів психологічних тестів людини і особистих побажань. У команді обов'язково працюють психологи та експерти, які оцінять можливості людини і створюють умови, необхідні для перемоги над своїм страхом шляхом зіткнення з ними віч-на-віч.

Hi Kitty

Як же без дозвілля? Онлайн гра, яка дуже схожа на Pokémon Go, тільки "ловити" потрібно котиків. Розробники чомусь вирішили зробити головною цільовою аудиторією "жінок, що працюють" хоча кожна людина може "зловити свого котика" і познайомитися з його власником ближче вже в реальному житті.