На озері "Сонячне", яке знаходиться на Позняках у Києві, з'явилися блакитні плями. Про це повідомляє Сегодня.

У комунальному підприємстві "Плесо", яке займається водоймами і пляжами Києва, пообіцяли з'ясувати причину появи плям і дослідити, забруднення це чи природне явище.

"На березі цієї водойми працюють три об'єкти підприємницької діяльності, з приводу яких ми зверталися в прокуратуру. Але ми поки не можемо стверджувати, що саме вони забруднили озеро. Справа в тому, що і назвати Сонячне озером можна - це штучно створений кар'єрний водойму, під час намиву територій під будівництво житла. І він взагалі не призначений для купання", - кажуть у підприємстві.

Місцеві жителі почали хвилюватися з приводу загадкових плям на водоймі. Проте санепідемстанція кілька разів забороняла купання в ній..

"Показники за якістю води там дуже плачевні, і я б рекомендував киянам не купатися там взагалі. Водойма - небезпечна, там круті обриви і дуже глибоко, - розповів гендиректор "Плесо" Дмитро Пікалов.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Матеріал по темі: У Києві в гаражі вибухнув газовий балон

Тим не менш, він зазначив, що берег Сонячного можна використовувати як місце для відпочинку і загоряння, але купатися в ньому не можна категорично.

Нагадаємо, що міська рада Києва проводить опитування серед місцевих жителів з приводу заміни кленів.