Космос завжди цікавив і притягував людей своєї незвіданістю й красою. Сотні космонавтів піднімалися на орбіту, вивчали супутники, досліджували Місяць і ставили світові рекорди.

National Geographiс зібрав п'ять найвідомішіх рекордів, пов'язаних з освоєнням космосу.

1. Наймолодший космонавт

Наймолодшим космонавтом вважається Герман Титов, який полетів у космос у 25 років. У квітні 1961 року він був дублером Юрія Гагаріна, а свій перший політ здійснив у серпні того ж року.

2. Рекорд за сумарною тривалістю перебування в космосі

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Найбільше часу в космосі – 878 днів – провів космонавт Геннадій Падалка. Попереднім рекордсменом був Сергій Крикальов, який перебував у космосі 803 дні.

3. Найдовший космічний політ

Найтриваліший політ у космос здійснив Валерій Поляков. Він провів на орбітальній станції "Мир" 437 діб і 18 годин. Це абсолютний рекорд тривалості роботи в космосі за один політ.

4. Одиночний космічний політ жінки

Валентина Терешкова, відома як перша в світі жінка-космонавт, до цього часу залишається і єдиною представницею прекрасної статі, яка здійснила космічний політ одна.

5. Перший вихід у відкритий космос

Перший в історії вихід у відкритий космос у 1965 році здійснив Олексій Леонов. Час його перебування у космосі склав 23,41 хв., з них 12,9 хв. космонавт провів за бортом космічного корабля "Восход-2". Перший вихід в космос серед жінок здійснила Світлана Савицька в 1984 році.

Як писав "Знай.ua", винахідники з Канади працюють над створенням проекту польотів у космос. Це відправить у минуле звичні для нас ракети.