Українським пенсіонерам найближчим часом можуть підвищити пенсію. Торкнеться таке підвищення майже 3,5 мільйонів літніх людей.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін. Він анонсував внесення законопроекту про осучаснення пенсій у Верховну Раду на цьому тижні.
"Мова йде про те, що ми пропонуємо уряду сьогодні встановити єдиний показник середньої заробітної плати для розрахунку пенсії. Я поки що не буду говорити про цифри", - повідомив Мущинін, пишуть Realii.org.

За його словами, якщо ВР прийме позитивне рішення, вже в цьому році майже у 3,4 млн пенсіонерів розміри пенсій в середньому підвищаться на 284 грн. І це без урахування того, що з 1 грудня також будуть перераховувати мінімальний розмір пенсій.

Як відомо, з 12,5 млн пенсіонерів, які проживають в Україні, 7,5 млн мають розрахунковий базовий розмір пенсії менший, ніж прожитковий мінімум, що з 2012 року уряд не проводить перерахунок раніше призначених пенсій. Для вирівнювання пенсій необхідно проводити щорічний перерахунок пенсій або осучаснення. Однак він не проводився з 2012 року.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що українцям не вдасться швидко вийти на пенсію.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще