Відтепер в Полтавській області ті чоловіки, які переїжджають на постійне проживання з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, повинні стати на облік місцевих військкоматів.

Тільки після цього вони отримають статус переселенця і відповідні виплати.

Таке рішення було прийнято на нараді у голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Головка, повідомляють Новини Полтавщини.

"Ми виробляємо єдиний алгоритм роботи: людина призовного віку реєструється в міграційній службі і отримує всі виплати тільки після того, як стане на облік у військкоматі", - зазначив Валерій Головко.

Читайте також: Дітям регіоналів вручили повістки в АТО

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Тільки в такому напрямку рухаємося. Інакше полтавчани нас не зрозуміють, чому область повністю виконує мобілізаційні плани, наші земляки йдуть захищати свою країну на Сході, а ті люди, які залишили території, де відбуваються військові дії, не виконують свій громадянський і патріотичний обов'язок ", - додав губернатор.

На сьогоднішній день на Полтавщині офіційно зареєстровані 1140 чоловіків, які переїхали з тимчасово окупованої території. Щоправда, лише 55 з них стали на облік у військкомати, а 14 були призвані в армію.