Активісти проекту "Відкрий українське" презентували оригінальну збірку кишенькового формату для воїнів АТО "Словозброя".

Про це повідомляє Zik.

У цій книжці зібрані відомості про всі перемоги українського війська: від часу Київської Русі - до незалежності України. Уперше його презентують бійцям на Яворівському полігоні.

Кишеньковий довідник презентували у Львівському будинку офіцерів. Усього надрукували чотири тисячі примірників.

"Мета проекту – пригадати ті сторінки нашої історії, які досі були забуті. Хочемо показати, що українське військо не було і не є другорядним – це переможне військо", – зазначив громадський діяч, координатор проекту "Відкрий українське" Роман Брезіцький.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Активісти розповіли, що особливість видання у тому, що воно компактне і кожен військовий зможе покласти його в кишеню.

"Видання розпочинається з молитви "Отче Наш", бо, як розповідають отці-капелани, багато мобілізованих не знають цієї молитви", – додає координатор проекту.

Матеріал по темі: "Просвіта" передала бійцям АТО виданий емігрантами "Кобзар"

"Відкрий українське" продовжить роботу над комплектуванням нового збірника, який міститиме перемоги українських військовим на сході країни.

"Ідея створення цієї збірки зародилась під час подій на Майдані. Тоді молоде покоління істориків зрозуміло, що потрібно дати відповідь російській пропаганді і розповісти українцям про їхні історичні перемоги", – розповідає історик, упорядник збірки Тарас Оліярчук.

Нагадаємо, що волонтери "Просвіти" передали в зону АТО старовинне видання "Кобзаря" Тараса Шевченка, яке видали українські емігранти в Німеччині.