Генпрокуратура закінчила розслідування справи про побиття активістів під час акцій протесту в столиці восени 2013 року. Через півтора року після кривавого розгону на Майдані справу передали до суду, повідомляє прес-служба ГПУ.

Правоохоронці передали суду звинувачення щодо керівників спецпідрозділу міліції "Беркут" за силовий розгін учасників акцій протесту. Розслідування за підозрою двох заступників командира полку і двох командирів оперативних рот спецпідрозділу завершені.

Нагадаємо, їх звинувачують в перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, перевищенні службових повноважень, які викликали тяжкі наслідки. Підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читайте також: Донька Генпрокурора пішла в декрет після критики Саакашвілі

Загалом підозрюваними в справі є 15 силовиків, 9 з яких втекли ще в лютому 2014 року, імовірно до Криму або Росії. Їх підозрюють у тому, що силоміць розганяли мирний протест, внаслідок чого 4 людини отримали тяжкі тілесні ушкодження, 38 – легкі, ще проти 42 людей була застосована сила.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще