У багатьох радянський ГАЗ-13 "Чайка" асоціюється з автомобілем для комуністичної верхівки. У наш час його використовують для перевезень весіль. Однак естонець Рііво Сініярва вважає інакше.

Про це повідомляє "ТопЖир".

Він разом з естонським тюнинг-ательє Team Outlaw зробив справжній болід в стилі ГАЗ-13. Однак з радянським лімузином цей автомобіль ріднить хіба що зовнішність. В іншому він не має нічого спільного з радянським люкс-каром.

Цей болід для дрег-рейсингу побудований ще в 2005 році на просторовій рамі. На ньому встановлений багатолітровий V-подібний двигун. Спочатку кузов автомобіля був виконаний у дусі американського Chrysler 1957 року. Тоді дрегстер на одній з європейських виставок взяв приз як найкрасивіший гоночний автомобіль.

Читайте також: В Києві їздить Lamborghini Carbonado за € 1.25 мільйона (фото)

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Однак, до початку сезону цього року естонська команда переробила передню частину автомобіля. Вони зробили його схожим на ГАЗ-13 "Чайка". У стартовому протоколі змагань він значиться як "ГАЗ-13 Чайка Спорт".

Автомобіль показує феноменальну швидкість як для радянського представницького автомобіля. Стандартну для дрег-рейсингу дистанцію в 402 метри "Чайка" долає за 8,94 секунди.