На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи "Червоний". Його режисером стане Ахтем Сеїтаблаєв, відомий за роботою над фільмом "Хайтарма".

Про це повідомляє "Телекритика" .

Крім зйомок повнометражної стрічки, передбачено виробництво також телевізійного формату.

"У стрічці взаємодіють Герой Радянського Союзу, колишній льотчик-винищувач, а другий - герой УПА. І того, й іншого заслали в табори за їхні погляди - обидва мріяли і боролися за незалежність України. Суть в тому, що українці завжди мріяли про незалежність, але в досягненні цієї мети вдавалися до радикальних методів", - розказав продюсер екранізації "Червоного" Володимир Філіппов.

Головна сюжетна лінія книги і майбутнього фільму - виживання в радянькому таборі у Воркуті повстанця Данила Червоного, який зумів знайти спільників та організувати в таборі повтання.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами письменника Андрія Кокотюхи, сьогодні у нього вже чотири пропозиції про екранізацію його романів. Зокрема переговори веде режисер Анатолій Матешко.

Читайте також: В Парижі показали фільм "Серце мами Гонгадзе" (відео)

Сам Кокотюха вважає причинами затребуваності своєї творчості те, що раніше в Україні знімали знеособлене кіно, а дія його романів відбувається у конкретних містах.

"Із сучасних російсько-українських серіалів було незрозуміло, в якому місті відбувається дія. Позначаються тільки Москва або Санкт-Петербург. А глядачеві потрібні впізнавані та чіткі місця і обставини. У голлівудському кіно немає абстрактної поліції, це обов'язково копи з Маямі чи Нью-Йорка, і між ними є різниця", - пояснює Кокотюха.