Дієтологи відносять зелену каву до числа корисних суперфудів. Цей напій має не лише тонізуючу дію, а й допомагає позбутися зайвих сантиметрів на талії.

Необсмажені зерна зеленої кави багаті на кофеїн, дубильн речовини, амінокислоти, ліпіди, клітковину, хлорогенову кислоту та ефірні масла.

Багатий хімічний склад цього сорту кави благотворно впливає на весь організм.

Дубильна речовина танін має антибактеріальні властивості, зміцнює стінки судин, покращує роботу шлунка, а також виводить із організму токсини.

Ліпіди зберігають здоров'я нервової системи, а клітковина нормалізує процес травлення і рівень холестерину в крові.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

А хлорогенова кислота - це потужний антиоксидант, який оптимізує обмін речовин і перешкоджає відкладенню жирів.

Кофеїн відмінно бадьорить, тонізує, у помірних кількостях стимулює розумову активність, а також допомагає побороти головний біль.

Крім цього, зелена кава насичує організм теофіліном. Він покращує склад крові, знижує ризик утворення тромбів і стимулює роботу серцево-судинної системи.

Через високий вміст хлорогенової кислоти зерна зеленого сорту кави відомі своїми дієтичними і жироспалювальними властивостями.

Цей рослинний антиоксидант стимулює швидкість обмінних процесів, перешкоджає поглинанню жирів організмом, а також знижує кількість цукру в крові.

Помірний вміст кофеїну в напої підсилює лімфодренаж, а клітковина і теофілін підтримують нормальний водно-жировий баланс в організмі, повідомляє портал 4mama.

Не варто вживати напій людям із підвищеною чутливістю до кофеїну, гіпертонією, безсонням, а також тим, у кого діагностовано захворювання шлунково-кишкового тракту. А ще він не рекомендується жінкам у період лактації та дітям.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про 11 цілющих властивостей води з лимоном.