Audi вирішила стати самим стильним учасником конкурсу Google Lunar X Prize. Компанія спільно з Part-Time Scientists працює над створенням власного місяцеходу.

Про це повідомляє Еngadget.

Німецький автовиробник заявив, що надасть повнопривідну технологію Quattro і поділиться своїм досвідом у створенні полегшених конструкцій.

Також Audi планує допомогти в рекламі і розкрутці проекту. Місяцехід називатиметься Audi Lunar Quattro Moon Rover.

Премія Google Lunar X Prize вручать команді, яка зможе першою доставити місяцехід на Місяць і проїхати не менше 500 метрів. Також потрібно буде передати на Землю зображення і відео високої роздільної здатності.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Літак на сонячних батареях пройшов точку неповернення

Призовий фонд конкурсу становить 30 мільйонів доларів. Змагання кине виклик інженерам і вченим зі всього світу. Це стимулюватиме їх розробляти недорогі роботи для дослідження космосу.

Part-Time Scientists вже отримала два проміжних призи під час розробки місяцеходу. Однак з потенціалом Audi буде значно простіше досягти Місяця.