У Китаї введуть в експлуатацію найглибшу і найбільшу у світі станцію для високошвидкісних поїздів.

Про це повідомляє "Reuters". Вона отримає назву "Бадалін" і розташовуватиметься поруч із Великою Китайською стіною. Представник корпорації "China Railway" Чень Бінь зазначив, що станція буде на глибині 102 метрів під поверхнею.

Розміри її будуть не менш вражаючими. Загальна площа підземних споруд складе 35 тисяч квадратних метрів. Тут розташується три поверхи, з яких будуть прибувати і відправлятися поїзди. Висота ескалаторів між рівнями складе 62 метри.

Планується закінчити будівництво станції в 2019 році. Інженери використовуватимуть новітні технології, щоб будівельні роботи не пошкодили Велику Китайську стіну.

"Бадалін" стане однією із десяти станцій нової швидкісної лінії Пекін-Чжанцзякоу. Потяги будуть розганятися тут до 350 км/год, а вся подорож займе 52 хвилини.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Нагадаємо, що портал "Знай.ua" повідомляв, що особисті автомобілі планують повністю замінити на орендовані.