Українці розробили новий навігатор, який враховує якість доріг.

Так, новий Navizor допоможе прокласти найбільш комфортний маршрут без вибоїн. Гаджет може також запобігати про нерівності, ями на дорожній ділянці.

Поки додаток знаходиться на стадії бети-тестування, але вже доступно безкоштовно в Google Play, передає портал ain.ua.

Читати також: AUDI зайнялася розробкою місяцеходу

Автор розробки івано-франківська компанія bvblogic. Як поділилися винахідники, ідея виникла ще в 2013 році, коли один з творців Navizor намагався знайти оптимальний маршрут і виявилося, що жоден з навігаторів не дає інформації про якість доріг. Тоді вони запустили сайт, на якому можна було поставити оцінку якості дороги на онлайні-карті, що допомогло створити новий навігатор.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

На онлайні-карті є кольорове розділення ділянок дороги, залежно від їх якості, а при наближенні до поганої дороги Navizor видає попереджувальний сигнал.

До речі, розробникам запропонували співробітничати з Міністерством інфраструктури для відображення поточних планів ремонтних робіт Укравтодора на картах.