Річка Дніпро знаходиться на межі екологічної катастрофи.

Про це повідомляє канал 24.

Екологи та громадські активісти відверто стверджують, що Дніпро гине. Основна причина – це зневоднення ріки через хижацьке водопостачання. Промислові та комунальні підприємства скидають у Дніпро нечистоти, а очисні споруди не будуються.

Через хімічне забруднення, у воді активно ростуть водорості. Це, в свою чергу, зменшує у воді кількість кисню. Як наслідок: гине та розкладається риба.

Для того, аби вирішити проблему, в першу чергу Україна повинна прийняти водне законодавство, яке не дозволяє скидати отруючі речовини в річку. Чинне законодавство передбачає невеликі штрафи за скидання нечистот.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Окрема проблема – це забудова прибережної смуги. Земснаряди, які дістають з Дніпра та його приток річковий пісок, провокують обміління русла. В столиці легко знайти місця посеред річки, де глибина трохи більше півметра.

За словами екологів, процес очищення річки може розтягнути на десяток років.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що 12 тонн сміття щодня викидає у Дніпро Бортницька станція.