В Україні запровадять нові, більш жорсткі, правила санітарного вирубування лісів.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державного агентства лісових ресурсів України.

Нову редакцію санітарних правил у лісах України вже подали на затвердження Уряду.

За словами тимчасово виконуючої обов'язки голови Державного агентства лісових ресурсів України Христини Юшкевич, нові правила стосуватимуться всіх лісокористувачів.

"Суцільні санітарні вирубування заборонять у різних видах заповідників, заказників і нацпарків, навколо місць гніздування рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення хижих та інших птахів", – зазначила Юшкевич.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Крім того, заборонять вируб дуплястих, сухостійних, фаутних дерев для забезпечення представників фауни природним укриттям.

В інших категоріях лісів обмежать проведення суцільних санітарних вирубів за винятком пошкодження лісу пожежами, шкідниками й хворобами.

Вибіркові санітарні вируби також будуть чітко регламентовані: проводитиметься облік дерев, що підлягають вирубуванню.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", через брак державного фінансування протягом 2016 року лісові масиви на півдні та сході України можуть зникнути.