У Києві стартує новий проект "Кіносереда", який знайомитиме з українськими фільмами та їхніми творцями.

"Ініціаторами проекту виступають громадська організація "Сучасне Українське Кіно" та мистецький простір "АртПРИЧАЛ", - повідомляє "Культпростір".

У рамках проекту щосереди проводитимуть покази сучасного кіно українських режисерів, а також -майстер-класи і зустрічі з кінематографістами.

"Ми будемо занурюватись у процес кіновиробництва, експериментувати із форматами й шукати нові форми взаємодії. "Кіносереда" – це місце, де кожен зможе знайти щось для себе: режисер - свого актора, оператор - свого режисера, а глядач - своє кіно", - зазначають організатори.

Перша "Кіносереда" відбудеться 5 жовтня на "АртПричалі", який розташований на березі Дніпра. Цього вечора будуть демонструвати альманах "Фестиваль Фестивалів", до якого увійшли фільми "У Манчестері йшов дощ" Валерія Кальченка й Антоніо Лукіча, "Чоловіча робота" Марини Степанської, "Син" Пилипа Сотниченка та "Віддалік" Катерини Горностай. Ці стрічки є володарями різних премій як українських, так і закордонних фестивалів. Фільми особисто представлять їхні автори, з якими можна буде поспілкуватися одразу після показу.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", режисери-двійнята розкрили всі таємниці українського кінематографу.