З 1 жовтня офіційно стартувала кампанія із надання житлових субсидій, в ході якої субсидію автоматично перерахують тим українцям, які по неї звернулись раніше, однак досі не отримали.

Якщо сім'я подала документи на оформлення субсидії і на неопалювальний період вона не була призначена, хвилюватися не треба.

Як повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, розрахунок розміру субсидій на опалювальний період 2016-2017 рр. проводитимуть після його початку, тобто після 1 жовтня. Про це пише Урядовий кур'єр.

За словами міністра, житлова субсидія є безповоротною допомогою уряду українським сім'ям у сплаті комунальних послуг, її призначають на 12 місяців, а розрахунок проводять окремо на неопалювальний і опалювальний періоди. Повертати її не потрібно, навіть у разі продажу квартири, на яку вона була оформлена.

"Якщо комусь не надана субсидія на неопалювальний період, панікувати не варто. Таким родинам у жовтні буде здійснено автоматичний перерахунок на опалювальний період. Жодних додаткових документів подавати не потрібно, система здійснить перерахунок автоматично з урахуванням оплати за опалення — централізоване або індивідуальне", — уточнив Андрій Рева.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він також зазначив, що органи соцзахисту проводитимуть розрахунки на основі нових тарифів та інформації від надавачів послуг — тепло-, газо- та електропостачальних організацій. Інформацію про розмір субсидії буде відображено у платіжках за листопад.

Повідомляється, що на опалювальний період 2016-2017 рр. субсидії видаватимуть на основі тих критеріїв, які діють нині. Тобто без врахування наявності депозитів і доходів та їх розміщення в банку, без обмежень щодо наявності майна. Субсидію можуть отримати родини, якщо їхні комунальні витрати перевищують у середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Уряд адресно заплатить за кожного громадянина. Держава зробила крок назустріч і тим, хто орендує житло. Вони на підставі договору найму (оренди) житла теж можуть оформити субсидію.

Зазначимо, що субсидію розраховують, виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб, і оформлюють на будь-кого із членів сім'ї. Наявність боргів за "комуналку" не впливає на визначення права на призначення субсидії. Якщо збільшилася чи зменшилася кількість зареєстрованих у помешканні — про це варто повідомити органи соцзахисту для перерахунку розміру субсидії.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, які вимоги МВФ приховали від пенсіонерів.