Українці повинні витримати ще кілька виборів поспіль, щоб отримати якісну владу.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Таку думку висловив політолог Віктор Таран. Він згадав також нещодавнє провальне голосування за звільнення суддів.

"В одних парламентаріїв були об'єктивні причини - хвороба, закордонне відрядження. Водночас інші були в Україні та навіть у сесійній залі, але не голосували. До речі, це стосується не лише БПП. Якщо подивитися на результати голосування, то усі фракції "не додали" голосів. Тому лідери фракцій мають пояснити суспільству, чому їхні депутати проігнорували це знакове голосування", - сказав Таран.

За його словами, у європейських країнах за таких депутатів потім навряд чи голосували.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Має пройти ще мінімум два, а то і три виборчих цикли, щоб отримати більшість з якісних доброчесних та відповідальних політиків у всіх гілках влади. Але якщо вибори відбуватимуться за старою системою - нічого не зміниться. Адже по мажоритарних округах пройдуть представники олігархічних кланів і матимемо знову "Відродження", "Волю народу" та інших сателітів. По закритих списках обиратимуться люди, наближені до лідера, які не матимуть самостійної позиції", - пояснив політолог.

Таран також зазначив, що для остаточного подолання корупції потрібна нова виборча система.

"Яка передбачатиме скасування мажоритарки та запровадження системи з відкритими списками", - резюмує політолог.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Верховна Рада проводила голосування з питання звільнення суддів, які порушили присягу.