Сьогодні Львівський національний університет імені Івана Франка надав президенту Польщі Броніславу Коморовському звання почесного професора. Про це президент Петро Порошенко розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Хотів би першим привітати великого друга України Броніслава Коморовського, який зробив величезний внесок у розвиток українсько-польських відносин і залишається потужним адвокатом українських інтересів в Європейському Союзі", - написав президент.

Нагороду вручив ректор ЛНУ імені Івана Франка Володимир Мельник.

"Звання присвоїли за особистий внесок у розвиток українсько-польських відносин, організацію міжнародної підтримки інтеграції України в Європу, за сприяння польсько-українській співпраці в галузях науки, освіти і культури", - відзначили в університеті.

У відповідь Коморовський подякував за нагороду, також зазначивши, що отримання звання почесного доктора польським президентом в українському університеті свідчить про хороші взаємини країн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Матеріал по темі: Президент Польщі засудив героїзацію "бандерівців"

Нагадаємо, що Броніслав Коморовський прибув з робочим візитом до Львова сьогодні. Вранці він уже відвідав Личаківський цвинтар та поклав квіти і лампади до Меморіалу львівських орлят і Пам'ятника воїнам Української Галицької армії.

Також польський президент ознайомився з ходом реставраційних робіт, проведених на кладовищі Фондом культурної спадщини за фінансування Міністерства культури і національної спадщини Польщі.