Новітній американський винищувач п'ятого покоління Lockheed Martin F-35 Lightning II під час випробувального бою на близьких дистанціях поступився за більшістю параметрів своєму попереднику F-16D Block 40 Fighting Falcon. Його розробили ще в 70-х роках минулого століття.

Це випливає зі звіту пілота-випробувача, який опинився в руках відомого американського військового журналіста Девіда Екса, передає "Мedium.com".

Під час так званого "собачого бою", на висоті від трьох до дев'яти тисяч метрів, пілоти застосовували наступальні і оборонні види тактики.

Практично у всіх модельованих ситуаціях F-35 виявився гіршим по маневреності, ніж суперник. Хоча F-16 спочатку мав гірші показники. Крім того, на F-35 встановили підвісні паливні баки. Це істотно підвищило опір і масу, а також знизило швидкість і маневреність літака.

Ще одним мінусом новітнього винищувача став шолом доповненої реальності нового покоління. Хоча він і дозволяє бачити пілотові крізь фюзеляж літака, але його габарити занадто великі для кабіни F-35 і ускладнюють рухи головою.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: Військові льотчики роблять захопливі селфі (фото)

Всього США планують продати 3174 нових літаків іншим країнам.

Нагадаємо, на думку незалежного австралійського аналітичного центру "Air Power Australia", F-35 не відповідає більшому числу вимог до винищувачу п'ятого покоління і є винищувачем покоління 4+. Він не може літати на надзвуковий швидкості без використання форсажу, у нього низька тяговоозброєність, живучість, а також маневреність.