План щодо відведення військ на Донбасі може привести до нової конфронтації і ескалації збройного конфлікту на Донбасі. Про це заявив військовий експерт Ігор Левченко.

"І ситуація неоднозначна ще за рахунок того, що вона не веде навіть до поганого миру, а створює, навпаки, потенційні передумови до війни. Тому що чисто з військової точки зору відведення військ може привести до втрати Станиці Луганської, тому що це урбанізований район, в разі втрати якого за нього не будуть вестися міські бої, швидше за все. Тобто його залишать. А друге, район Петровського є українською позицією, бійці знаходяться там на панівних висотах, що дозволяє активно контролювати і утримувати там оборону. Залишення цих позицій призведе до того, що бойовики можуть отримати контроль над цими висотами і отримати перевагу військову на цьому напрямку", - заявив експерт в інтерв'ю на ресурсі newsradio.

Експерт заявляє, що нове відведення військ на Донбасі можуть в черговий раз зірвати сепаратисти "ДНР" та "ЛНР".

"Знай.ua" повідомляв, що жителі Станиці Луганській готують протести проти відводу українських військ від населеного пункту за документом, підписаному в Мінську.