Кросівки Nike Air MAG, що самі зашнуровуються, будуть продані на аукціоні.

Про це пише Телеграф.

Найбільший в світі виробник спортивних товарів Nike Inc. випустив кросівки Nike Air MAG, що самі зашнуровуються, обмеженим тиражем - усього 89 пар. Вони нагадують взуття головного героя з другої частини кінотрилогії "Назад в майбутнє" Марті Макфлая. Отримати їх можна тільки через інтернет-лотерею, квитки якої коштують 10 доларів США, тоді як вартість пари кросівок оцінюється приблизно в 10 тис. доларів.

Переможці будуть оголошені 17 жовтня. Крім того, відбудуться відкриті аукціони: 11 жовтня в Гонконгу, 14 і 17 жовтня в Лондоні і 12 листопада в Нью-Йорку.

Кросівки мають підсвічування і запатентований механізм автоматичної шнурівки, який вимагає підзарядки не частіше разу на тиждень. Лотерея і аукціони проводяться Nike у співпраці з благодійним фондом Майкла Джея Фокса - виконавця головної ролі, який страждає хворобою Паркінсона. Фонд створений для боротьби з цим захворюванням.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Кросівки з'являються в другій серії культової кінострічки, знятої режисером Робертом Земекісом в 1989 році (тому Nike пропонує всього 89 пар Nike Air MAG). Дія цього фільму розгортається в високотехнологічному майбутньому 2015 року, проте компанія не встигла випустити кросівки в минулому році.
У 2011 році Nike випустила пробну партію в 1,5 тис. подібних кросівок, однак тоді вони могли тільки світитися. Ця серія була також продана на благодійному аукціоні, середня ціна склала 4,5 тис. доларів.

Як повідомляв "Знай.ua", Lenovo представила кросівки з 3D-сканером.