У серпні цього року робот вирушить в один з трьох зруйнованих ядерних реакторів на японській АЕС "Фукусіма". Він вивчить стан палива після катастрофи.

Його подорож допоможе вченим краще зрозуміти подальші дії з ліквідації наслідків аварії.

Робота повинен відшукати розплавлене ядерне паливо в камері реактора, де зафіксовано високий рівень радіації. Він буде другим штучним механізмом, який увійде в первинну захисну оболонку реактора атомної станції. До нього там були два змієподібних робота, але вони не змогли визначити місцезнаходження і стан розплавленого палива.

Читайте також: AUDI зайнялася розробкою місяцеходу

Дослідники сподіваються, що зроблені фотографії допоможуть спроектувати нову машину, яка зможе пробратися ще глибше в камеру.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Робот стійкий до радіації і розрахований на більш ніж 10 годин роботи всередині другого блоку реактора "Фукусіма". Дані роботи займуть цілий день. Керувати машиною будуть з віддаленого командного центру. Один оператор контролює робота за допомогою джойстика, інший - обробляє інформацію.