Українців, які тільки збираються вийти на пенсію, очікує неприємний "сюрприз", адже до її розрахунку враховують показники за останні три роки, а у більшості громадян заробітна плата була в конвертах.

Про це повідомив заступник голови правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін і додав, що громадяни сподіваються на трудові книжки при розрахунку пенсій, а цього робити не слід.

"Люди цікавляться пенсією за кілька років до закінчення трудової діяльності, тобто, коли вже нічого не можна виправити. Тому що з 2000 року ведеться електронний облік внесків кожного працівника, а з 2004 року — його трудовий стаж. І якщо ці 16 років він отримував мінімальну зарплату, а решту в конверті, то навіть дуже висока зарплата в останні роки перед пенсією нічого суттєво не змінить. Оскільки період розрахунку дуже великий", - повідомив Машкін для видання ubr.ua.

На сьогодні таких людей, які не забезпечені соціальним страхуванням, вже нарахували 5-6 млн осіб.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що всі доходи українців перевірять.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще