Російський президент Володимир Путін висунув США "ядерний ультиматум" із відчаю, адже вагомих методів впливу на ситуацію у нього просто вже немає.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський і додав, що саме по собі питання плутонію не є принципово важливим ні для росіян, ні для американців.

"Але демонстративна відмова від угоди має велике психологічне значення. Це - частина ядерного шантажу з боку Росії не стільки американського керівництва та фахівців із ядерної зброї, які прекрасно розуміють, у чому тут справа, скільки західного суспільства в цілому, тому що широка публіка при слові "плутоній" відразу згадує, що це якось пов'язано із ядерною зброєю", - повідомив Піонтковський для видання "Апостроф".

За його словами, ядерний шантаж – це те, до чого Путін дуже посилено вдається останні два роки. "Починаючи з його фільму про анексію Криму, де він гордо поділився, що, на всякий випадок, привів ядерні сили у стан бойової готовності", - зазначив політолог.

Піонтковський також додав, що шантаж увесь час проводиться Росією і щодо Прибалтики, і щодо України.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Тому правильно кажуть, що єдине, що залишилося - зброя, якою він може загрожувати Заходу. Позиція злочинця така: "Тримайте мене за руки, бо я припадочний", - резюмував Піонтковський.

Нагадаємо, що раніше "Знай.ua" повідомляв, що Путін використав свій останній козир.