У садівника-любителя Віктора Пасльона з Бердянська 1 липня одночасно зацвіли більше 130 квіток кактусів.

Про це повідомляє місцеве видання ПроБердянск.

"Квітка розпускається швидко. Мені дуже подобається спостерігати за цим процесом. Тільки бутон був скручений в щільний джгут, як від нього відділяється одна пелюстка, потім друга і так, буквально за 10-15 хвилин, він виявляється розкритий повністю", - розповів господар дивовижного саду.

Читайте також: Квіти космічної Катерини Білокур показали в Києві (фото)

Деякі квіти випустили відразу по три, п'ять і навіть шість бутонів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Кактуси цвітуть до п'яти разів за сезон. Я їх висаджую в квітні, а викопую на зимівлю ближче до холодів. Торік останні кактуси доцвіли в жовтні, ось після цвітіння я їх і відправив зимувати", - сказав бердянець.

Чоловік захопився цими рослинами 30 років тому. Зараз у його колекції 150 дорослих кактусів і близько 40 саджанців.

Квіти садівник не продає, а дарує. Наприклад, близько 8 кактусів віддав в місцевий санаторій "Арктика". Працівники установи навіть організували особливу кактусову.

Квіти вимагають особливого температурного і світлового режиму. Вони зберігаються при двох градусах тепла в темному приміщенні. Весь цей час полив відсутній. Стан "сну" триває 6-7 місяців.

"Квіти випромінюють незвичайний аромат. Я, буває, сяду біля квітів і розмовляю з ними. Когось вмовляю рости, когось - видужувати і набиратися сил", - розповідає Віктор Пасльонов.