За анексію Криму Росія повинна сплатити Україні один трильйон американських доларів.

Таку думку в інтерв'ю виданню "Вголос" висловив політтехнолог, директор компанії персонального й стратегічного консалтингу "Berta Communications" Тарас Березовець.

"Загальна сума компенсації, яку має сплатити Росія Україні за анексію Криму – один трильйон американських доларів", – переконаний експерт.

Водночас він зазначає, що Росія заборгувала Україні і за Донбас, однак щодо цього регіону точної калькуляції поки немає.

За словами Березовця, є різні оцінки – від 20 до 100 мільярдів доларів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Але це лише попередні цифри, бо в основному лише один термінал Донецького аеропорту потягне на 200–250 мільйонів євро. Проте є одне "але": змусити Росію виплатити ці кошти дуже складно", – каже експерт.

Водночас Березовець прогнозує, що "поки Путін буде президентом Росії, доти країна-агресор ігноруватиме усі рішення суду і вони нічого не будуть виконувати, а тому перспективи є непевними. Проте це цілком реально після зміни путінського режиму".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", російський президент Володимир Путін використав свій останній козир для того, щоб натиснути на американських чиновників.